Fb.Li.In.

F.A.Q.

Bellen of mailen is niet altijd nodig, vindt je meest gestelde vragen hier in ons F.A.Q.

0 Webdesign

Heeft u een nieuwe website nodig maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Is uw huidige website gedateerd en bent u er niet meer zo trots op als enkele jaren geleden? Of bent u een starter en wilt u een goede website waar u jaren mee vooruit kunt? Dan kan Studio oog appel wellicht iets voor u betekenen. Uw wensen gekoppeld aan onze kennis en ervaring kan de website opleveren die u zich wenst!

Een responsive website is tegenwoordig niet meer weg te denken. Het is dé standaard als het gaat om webdesign. Het zorgt ervoor dat uw website er altijd goed uit ziet en goed te navigeren is, of u de website nou bekijkt op de desktop, tablet of telefoon. Het design schaalt automatisch mee, welke resolutie er ook gebruik wordt.

Inmiddels gaat meer dan de helft van al het internet verkeerd (52%) over mobiele apparaten zoals tablets en telefoons. Het is dus steeds belangrijker dat uw website er goed uit ziet op deze apparaten!

Als uw website online staat is het natuurlijk belangrijk dat deze goed vindbaar is op zoekmachines als Google en Bing. Ook hiervoor kunnen wij zorgen. Het is belangrijk zo vroeg mogelijk te beginnen met het op orde maken van uw SEO (Search Engine Optimalisation) omdat bedrijven als Google altijd even tijd nodig hebben om uw website te indexeren. Hoe vroeger in het proces we hiermee beginnen, hoe beter!

Teksten worden zeer onderschat maar zijn nog belangrijker geworden door de hervorming van Google. Vroeger werden er ‘keywords’ gebruikt om Google te indexeren, tegenwoordig wordt de pagina en de tekst gescand. Het is dus steeds belangrijker om goed over teksten na te denken. Heeft u niemand beschikbaar die goed is in teksten schrijven dan dan zorgen wij voor een goede, ervaren tekstschrijfster.

En dan staat uw website online en begint het pas echt. Na een maand kun je al zien hoe bezoekers reageren op bepaalde pagina’s, teksten en formulieren en natuurlijk de website in zijn geheel. Dan zal er door ons een analyse gemaakt worden en zullen de verbeterpunten worden aangepakt. Hoe halen we de bounce-rate omlaag en hoe verhogen we de conversie? (Meer clicks, meer aanvragen en uiteraard meer leads en omzet!).

Hierna blijft je website in beweging. Je komt niet zo makkelijk van ons af! Techniek staat niet stil en dus jouw website ook niet!

0 Drukwerk

Een goed ontworpen visitekaartje of magazine is een rendementvolle investering voor elke onderneming. Met een aansprekend ontwerp komt uw bedrijf professioneel over op de klant. Maar wat zorgt er nu voor dat uw drukwerk wordt onthouden? Denk behalve aan het grafisch ontwerp ook aan de papiersoort.

Er zijn eindeloos veel papiersoorten, van krantenpapier tot carbonpapier. Voor drukwerk wordt uiteraard drukpapier gebruikt. Iedere papiersoort is coated of uncoated verkrijgbaar.

  • Coated papier wordt ook wel gestreken papier genoemd en heeft een gesloten oppervlakte. Door papier te strijken ontstaat er een matte of glanzende laag op het papier.
  • Uncoated papier is ongestreken papier; het voelt ruw aan en is makkelijk beschrijfbaar. Dit papier is geschikt voor bijvoorbeeld briefpapier of enveloppen.

Iedere papiersoort bestaat uit verschillende materialen. Er zijn houtvrije en houthoudende papiersoorten. Houtvrije papiersoorten zijn meestal ruwer en witter dan houthoudende papiersoorten. Houthoudende papiersoorten worden steeds minder gebruikt omdat deze duurder zijn en meer belastend voor het milieu.

Papiergewicht wordt aangeduid in ‘grams’; hoe meer grams hoe dikker het papier.

Voor uw drukwerk zoeken wij vanzelfsprekend het papier waarop uw product het beste tot zijn recht komt.

Behalve de papiersoort is ook de afwerking van het papier van invloed op de uitstraling. De goedkoopste manier om uw ontwerp te beschermen is door middel van een dispersielak. Dispersielak zorgt voor een dunne beschermlak over uw drukwerk. Deze is mat of glanzend en wordt uitgevoerd door de drukpers zelf.

Een UV-lak is een hoogglans laklaag die een glossy uitstraling geeft. Deze lak geeft het meeste glans. Een SPOT UV-lak is een hoogglans laklaag over een bepaald deel van uw ontwerp waardoor alleen deze delen een glanzende laklaag krijgen en op die manier het meest opvallen.

Laminaat is een glanzende of matte folie die over het drukwerk wordt geplaatst. Deze beschermlaag knapt niet wanneer u het drukwerk vouwt en is dan ook de sterkste afwerkingstechniek.

Foliedruk wordt gebruikt om bijvoorbeeld goud- of zilverfolie aan te brengen op het drukwerk. Dit geeft het drukwerk een luxe uitstraling mee. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt bij trouwkaarten.

Bij pregen wordt er een reliëf aangebracht in het drukwerk. Op deze manier komt een bepaald deel van het drukwerk dus lager of hoger te liggen dan de rest. Dit geeft een bijzondere en luxe uitstraling. Hier zitten vaak wel extra kosten aan verbonden doordat er een messingstempel moet worden gemaakt. Deze hoeft echter maar 1 keer aangeschaft te worden.

Door middel van stansen worden bepaalde stukken uit het papier gesneden, bijvoorbeeld een onderdeel van een logo. Dit geeft vaak een speels effect en kan o.a. gebruikt worden voor visitekaartjes. Hiervoor moet een stansmes worden aangeschaft. Net als bij pregen betaalt u de kosten voor een stansmes maar één keer.

0 Illustraties

Illustraties zijn kunstwerken, stukjes pure creativiteit. Ze worden gebruikt om een tekst er aantrekkelijk uit te laten zien, om de aandacht van de lezer vast te houden, of ter verduidelijking van de tekst, bijvoorbeeld in een (kinder)boek. Huisstijlen tellen even wat minder zwaar; zo creatief mogelijk is het devies. Bent u op zoek naar een illustrator? Klim in de mail!

Een illustratie kan direct op de Ipad getekend worden of ‘ouderwets’ met de hand op papier. Hierna wordt de tekening ingescand en via Adobe Illustrator omgezet naar een digitaal bestand.

Zodra de tekening in Illustrator is gezet, wordt hij omgezet in een vectorbestand. Zo’n bestand bestaat niet uit pixels, zoals veel standaardafbeeldingen. Een vectorbestand is dan ook oneindig schaalbaar zonder dat het zijn scherpte verliest. Hierdoor is een vector ook geschikt voor illustraties op bijvoorbeeld grote gebouwen.

0 Advertisement

Wilt u uw bedrijf laten opvallen met een advertentie? Of het nu een gedrukte advertentie betreft of een digitale (voor bijvoorbeeld social media), u bent bij ons op het juiste adres; Samen zorgen wij ervoor dat uw advertentie eruit springt. Er wordt nauwkeurig rekening gehouden met uw doelgroep en huisstijl, en er wordt een goede campagne ontworpen om het gewenste resultaat te bereiken.

Het belangrijkste bij het ontwerpen is de doelgroep van uw advertentie. Is deze voor B2B of gericht op particulieren? Ook op het gebied van tekst zult u rekening moeten houden met de doelgroep. En vergeet het kleurgebruik niet. Wilt u een zakelijke uitstraling of moet de advertentie juist opvallen door gebruik van kleur? Als de doelgroep is bepaald, kunnen we aan de slag met de vormgeving en de advertentieteksten.

Social media worden steeds meer gebruikt voor doelgerichte campagnes. Vooral omdat je via social media de doelgroep preciezer kunt bereiken. Ook zijn de resultaten van een online campagne beter te monitoren dan van bijvoorbeeld een campagne in een magazine. Een goede campagne op social media hoeft daarbij niet veel geld te kosten, terwijl een advertentie in een groot blad snel in de papieren gaat lopen. Maak dus een bewuste keuze met betrekking tot de manier waarop u wilt adverteren.

Staat uw bedrijf binnenkort op een beurs en heeft u daar materialen voor nodig als banners, flyers, spandoeken, gifts, etc.? Ik help u met de juiste promotiematerialen om het gesprek van de beurs te worden!